Zakelijke leiding
Planning en dramaturgie

Over Ruth Mariën

Ruth Mariën studeerde Taal en Letterkunde en Culturele Studies aan de KULeuven. Zij werkte onder meer als dramaturge en communicatiemedewerkster voor Benjamin Verdonck, Braakland/ZheBilding, Batard festival en Margarita Production. Daarnaast schreef ze artikels voor onder andere Etcetera en Rekto:Verso en werkte ze als freelance inhoudelijk medewerker bij Platform 0090 en Beeldsmederij DE MAAN.

Ruths hoofdbezigheid is de ondersteuning van (jonge) kunstenaars. Ruth deed/doet dramaturgie voor Annelies van Hullebusch, Nikè Moens & Vick Verachtert, Barbara & Stefanie Claes, Simon de Vos, Erki De Vries ea. en volgt diverse jonge gezelschappen (De Nietjesfabriek/Het Kwartier, Ballet Dommage, Corpus Ca e.a.) zakelijk op. Midden 2015 richtte ze haar eigen ‘ontwikkelingsplatform’ voor jonge makers op, DRIFT. Hiermee begeleidt ze jonge makers in het Gentse in hun artistieke en zakelijke ontwikkeling, aan de hand van workshops, coaching, residenties etc.

Ruth kreeg een ontwikkelingsgerichte beurs voor haar onderzoek naar dramaturgie voor visueel theater en werkte als onderzoeksdramaturg mee aan ‘De kunst van het gemis'(LUCA). De publicatie ‘Chasing Melancholy’ verschijnt in juni 2016.